Голова Укравтодору: Утримання доріг в областях здійснюватиметься за зміненою моделлю

ПРЕС-СЛУЖБА МІНІСТЕРСТВА ІНФРАСТРУКТУРИ

Укравтодор планує змінити модель утримання дорожньої інфраструктури в областях. Про це в ході Міжнародного транспортного тижня в Одесі повідомив голова Державного агентства автомобільних доріг Олександр Малін.
За його словами, нинішня система експлуатації доріг поглинає значні кошти, однак є абсолютно неефективною.
«Структура доріг в Україні неоднорідна. Тому не буде використовуватись один інструмент для усіх регіонів. Приміром, в одній області буде проведено пілотний проект переходу на прямі затрати, в іншій – на умовах вільної тендерної пропозиції роботи з експлуатаційного утримання винесемо на конкурс між приватними організаціями, ще в інших - підемо шляхом комерціалізації облавтодорів», - розповів голова Укравтодору.
Крім того, за словами Олександра Маліна, в рамках децентралізації дорожнього господарства буде дещо змінено передачу функцій управління дорогами місцевого значення місцевим органам влади.
«Плануємо передати із 170 тис. км близько 100-130 тис. км у комунальну власність обласних, районних і сільських рад. Це супроводжуватиметься і фінансовими ресурсами.  А Укравтодор сконцентрується на дорогах 1 і 2 категорії, які є складовими міжнародних транспортних коридорів», - сказав він.

http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=247341506