ПАТ «МИКОЛАЇВЦЕМЕНТ» ТА МИКОЛАЇВСЬКА РАЙОННА ВЛАДА РАЗОМ ДБАТИМУТЬ ПРО НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ

4 червня, з нагоди Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, з ініціативи ПАТ «Миколаївцемент» між підприємством, Миколаївською районною державною адміністрацією та Миколаївською районною радою був підписаний тристоронній Меморандум щодо відповідального поводження з відходами та організації комплексної системи збору та передачі на подальшу утилізацію відпрацьованих малих побутових елементів живлення – батарейок.
Участь у церемонії підписання взяли Голова Миколаївської райдержадміністрації Ярослав Папуга, Голова Миколаївської районної ради Ольга Жила та представники ПАТ «Миколаївцемент» – Голова правління Роман Марущак, менеджер з питань нерухомості та кар’єрів Роман Сидор і провідний інженер з охорони навколишнього середовища Юлія Гіке.

У Меморандумі йдеться про те, що, усвідомлюючи необхідність всебічного сприяння подальшому розвитку соціальної відповідальності щодо поводження з відпрацьованими малими побутовими елементами живлення, та впливу на поліпшення роздільного збору сміття серед населення міста Миколаєва та району, навчити населення на власному прикладі правильно поводитися з відпрацьованими елементами живлення та відповідально ставитися до навколишнього природного середовища.
Відтак, ПАТ «Миколаївцемент» передало Миколаївській РДА та Миколаївській районній раді контейнер для збору від населення відпрацьованих малих побутових елементів живлення для їх подальшої утилізації шляхом безпечного промислового перероблення.


Зазначимо, що ПАТ «Миколаївцемент» запровадило ініціативу зі збору відпрацьованих малих побутових елементів живлення ще у 2012 році. Протягом всього цього часу Товариство передало на подальшу переробку у спеціалізоване підприємство понад 55 кг відпрацьованих малих побутових елементів живлення, які були зібрані працівниками Товариства.
Враховуючи те, що одна пальчикова батарейка забруднює 20 м2 ґрунту глибиною 5 м, який на наступні 50 років стає непридатним для сільського господарства через високий вміст важких металів, або це є рівноцінним забрудненню 400 літрів води, то можна сміливо оцінити вагомий внесок працівників «Миколаївцементу» у збереження довкілля. І на додаток, таким чином, підприємством було одночасно поставлено цінні ресурси на переробку.
«Я справедливо пишаюся тим, що на ПАТ «Миколаївцемент» ми відповідально поводимося з таким видом відходів, і тому закликаю громаду приєднатися до цієї ініціативи. Щиро сподіваюся, що із підписанням сьогоднішнього Меморандуму, ми укріпили хорошу традицію з охорони навколишнього середовища, яка, вірю, знайде своє продовження і в інших громадських установах та в багатьох організаціях підприємствах нашого району» - сказав генеральний директор ПАТ «Миколаївцемент» Роман Марущак.


ДОВІДКА ПРО ПАТ «МИКОЛАЇВЦЕМЕНТ» ПАТ «Миколаївцемент» є цементним заводом у м. Миколаєві Львівської області. Діє з 1950 року. Виробляє три типи цементу для різних потреб. У 2014 році клієнтам в усіх куточках країни було поставлено понад 670 000 тонн цементу. Його було використано при спорудженні значущих об’єктів міської та промислової інфраструктури в Україні. Зокрема,  Бескидський залізничний тунель в Карпатах – найбільший державний інфраструктурний проект Західної України  Вітряні генератори, м. Самбір, Львівська обл.  Дороги та бетонне полотно під трамвайні колії у м. Львові (в т.ч. «Трамвай на Сихів») та багато ін.. Продукція заводу займає міцну позицію на національному ринку. Природним ринком збуту є західний регіон України. У 2013 роціі завод приєднався до Групи «СіАрЕйч» – регіонального, національного та світового лідера у галузі будівельних матеріалів. Після входження до неї ПАТ «Миколаївцемент», група CRH стала лідером з виробництва цементу в Україні